Pixlr Editor B6

Green Screen


Bij ITMD hebben we de mogelijkheid om gebruik te maken van een green screen. Een green screen wordt gebruikt om de achtergrond van een foto makkelijk te kunnen verwijderen, zodat het voorwerp of persoon in de voorgrond geplaatst kan worden voor een "nieuwe" achtergrond.

In deze opdracht ga je aan de slag met het greenscreen in combinatie met Pixlr.

Voorkennis

Maak eerst beginnersopdracht Pixlr Editor B5

Tijd voor deze opdracht

100 min

Wat kun je na deze opdracht

  • Je kan benoemen hoe je het beste met een greenscreen kan werken
  • Je kan een egale achtergrond verwijderen uit een afbeelding
Te behalen punten2


Om het beste resultaat te krijgen bij het gebruik van een greenscreen is het belangrijk dat je al begint met een goede foto! Het is namelijk de bedoeling dat je alles zo egaal mogelijk op de gevoelige plaat legt. Tips en andere handigheden met betrekking tot het gebruik van een greenscreen vind je hier.


Open PIXLR Editor via de link:   https://pixlr.com/old/editor/


Opdracht 

  • Maak een foto van jezelf of een voorwerp voor het greenscreen. Denk aan de tips hierboven.
  • Volg daarna onderstaande tutorial om de groene achtergrond uit de foto te verwijderen.
  • Plaats daarna je uitgeknipte zelf of het voorwerp voor een nieuwe achtergrond. Hoe die achtergrond er uit ziet mag je zelf weten. Maak het zo realistisch mogelijk, dus denk aan de belichting.

Tip: Kijk eens naar de opties in het aanpassingen menu. Helderheid, contrast, tint, verzadiging, belichting, etc. Probeer de belichting tussen de voorgrond en achtergrond zo realistisch mogelijk te maken.

Tip: Als de randen van je uitgeknipte gedeelte niet mooi of te hard zijn, kun je eens proberen om met het vervaag-gereedschap de randen wat vloeiender te maken.




Wat moet er als resultaat in je blog?

  • Verwerk een screenshot van je resultaat in je blog. Plaats ook de originele afbeeldingen in je blog, zodat goed te zien is wat je precies hebt gedaan.
  • Leg uit met welke selectie-tools je de groene achtergrond hebt verwijderd.