Pixlr Editor


LET OP: Omdat Pixlr Editor binnenkort niet meer beschikbaar is, verloopt deze opdrachtenserie en is deze vervangen door: Photopea.

Photopea is een fotobewerkingsprogramma met lovende kritieken en lijkt erg veel op Photoshop, maar is daarnaast ook nog eens te gebruiken op een Chromebook. Aanrader dus.

In deze opdrachtenserie ga je aan de slag met Pixlr Editor. Dit is een online fotobewerkingsprogramma dat geheel draait in de browser, dus ook op jouw Chromebook. Leer in een aantal basisopdrachten de basistechnieken van het fotobewerken.

Afbeeldingsresultaat voor pixlr editor

Afbeeldingsresultaat voor pixlr double exposure

  

Afbeeldingsresultaat voor smartphone photoshop pop out



Let op: Er is een nieuwe versie van Pixlr uit. Gebruik de volgende link om naar de oude versie te gaan: https://pixlr.com/old/editor/



Startopdracht

Waarom kies je voor Pixlr? Wat lijkt je er leuk aan? Wat wil je gaan maken? Kijk eens naar de (gevorderden) opdrachten en ga eens op onderzoek uit: Gebruik Google en Youtube (tutorials) om te zoeken naar voorbeelden en inspiratie.

Kortom...maak eerst een plan van aanpak! Begin met de startblog (1 punt).


Beginnersniveau

Je maakt altijd eerst de eerste vijf opdrachten, daarna mag je kiezen welke opdracht je leuk lijkt.

B1: Kennismaking met Pixlr  

B2: Een postkaart maken 

B3: Veel gebruikte tools

B4: Objecten verwijderen

B5: Laag maskers

B6: Green Screen (Optioneel)


Gevorderden

Tip: Op deze pagina staan veel tutorials met effecten die je extra kan gebruiken in je eigen idee of de keuzeopdrachten om het resultaat nog mooier te maken. Zo zijn er tutorials om bijvoorbeeld een sneeuw of regen effect toe te voegen aan je afbeelding. Zeker de moeite waard en je kan er extra punten mee scoren.

G1: Double Exposure Effect

G2: Disperion Effect

G3: Multiple Me

G4: Foto manipulatie

G5: Reclame poster


Expert

E1: Fake news