Les 1

Hoe gebruik je de laptop op school




Wat leer je?

We beginnen deze eerste les met de basis. Hoe werkt een computer, hoe ga je daarmee om, waar moet je op letten bij het aanmaken van een wachtwoord, hoe moet je op school printen, enzovoorts...

Naast die dingen leer je in deze opdracht ook hoe de opdrachten er bij ITMD uit zien en hoe je vervolgens een blog moet maken in je portfolio. 

Om deze opdrachten goed te doorlopen, volg je onderstaande stappen. Begin bij stap 1.


De opdracht


Stap 1

Je gaat dadelijk naar de Wikiwijs pagina van ITMD. 

Belangrijk weetje over de ITMD website: Snelkoppelingen naar documenten, websites, handleidingen, enzovoorts staan altijd helemaal onder aan de pagina onder het kopje BRONNEN. Zorg dat je wel eerst de opdracht leest voordat je gaat klikken op die linkjes!

Op de Wikiwijs internetpagina staat de uitleg die hoort bij deze les. Soms staat er een kopje tussen met de tekst "Uitvoeren: Opdracht". Het is dan de bedoeling dat je de opdracht ook echt uitvoert! 

Ga nu naar de Wikiwijs pagina en lees, doe actief mee en maak de opdrachten: Klik hier om naar de WikiWijs pagina te gaan.

Ben je daarmee klaar dan ga je verder met stap 2.


Stap 2

In deze stap ga je de blog maken.

In de blog verwerk je niet alleen het resultaat van de opdracht, maar daarnaast beantwoord je ook de vragen om je leerproces te beschrijven. Zie de blog dus als een kort verslagje van wat je tijdens de les hebt gedaan. 

Wat er in je blog moet komen lees je in de beoordelingscriteria hieronder:


Beoordelingscriteria: Als resultaat voor deze opdracht plaats je 2 screenshots in je blog (zorg dat de screenshots altijd van het totale scherm zijn):
  • 1 Screenshot van de inhoud van het mapje "Leerjaar 1" in je OneDrive.
  • 1 Screenshot van de afbeeldingen die je hebt gedownload en geplaatst in je ITMD mapje (zorg dat de inhoud van de afbeeldingen meteen te zien zijn in de Verkenner: Weergeven als miniaturen).


Kijk nu de uitlegvideo onder Bronnen om te zien hoe je een blog moet maken. Doe mee met deze video, dus zet deze ook af en toe op pauze en maak dus zelf ook een blog over deze opdracht.

Heb je dit gedaan? Dan vraag je de beoordeling aan en ga je verder met les 2.


    Bronnen

    • Klik hier om naar de ITMD Wikiwijs pagina te gaan
    • Zie onderstaande video met daarin de uitleg hoe je een screenshot maakt en hoe je deze toevoegt aan je blog.