Digitale vaardigheden

Omgaan met de computer


Voor dat je begint: Heb je een Chromebook? Dan heb je voor deze opdrachten een schoollaptop nodig. Vraag daar naar bij je docent.


Jullie hebben allemaal een Windows laptop waar jullie de komende jaren mee gaan werken. Handig dus als je ook weet hoe je daar het beste mee om kan gaan. Op die manier kun je sneller werken, loop je minder risico dat je spullen kwijt raakt en ga je er heel veel voordeel van hebben bij andere vakken en in de komende leerjaren.


In deze lessen leer je de basisfuncties van de computer en het besturingssysteem Windows kennen en gebruiken. Voor elke les hebben we hieronder een aparte pagina aangemaakt, waarop staat uitgelegd wat er van je verwacht wordt.

Belangrijk: Na het maken van de opdrachten die horen bij elke les, maak je een blog in je portfolio waarin je beschrijft wat je hebt gedaan en laat je zien wat het resultaat is. Je moet zo'n blog zien als een soort verslag van de opdracht met daarin het bewijs dat je de opdracht hebt gemaakt en snapt.

Hoe dat allemaal moet staat ook uitgelegd in de opdracht zelf. 

Laten we dus maar gewoon beginnen!


Lessen

Begin bij les 1. Ben je daarmee klaar dan maak je een blog in je portfolio over les 1, vraag je de beoordeling aan en daarna ga je verder met les 2.

Les 1: Hoe gebruik je de laptop op school

Les 2: Word

Les 3: Excel deel 1&2

Les 4: Excel deel 3&4