Photoshop B1

Extra verdieping op functies en tools




Wat leer je?

In deze opdracht gaan we nog een keer wat dieper in op verschillende handige functies van Photoshop. Met Photoshop lijken de mogelijkheden oneindig. Belangrijk is dat je de juiste functie of tool voor het gewenste resultaat gebruikt. 


De opdracht

Voor deze opdracht kies je zelf welke tutorial je nog wilt volgen, bijvoorbeeld omdat je een bepaalde functie of tool nog niet helemaal snapt.

Let op: Voor de meeste van deze tutorials wordt de Engelse versie van Photoshop gebruikt.

Kies zelf een tutorial die je wilt volgen. Plaatst een screenshot van je resultaat in je portfolio. Vermeld daar bij ook duidelijk om welke tutorial het gaat.


Bronnen

  • Hieronder staan de tutorials waaruit je kan kiezen


Tutorial 1: Quick selection tool

In voorgaande opdrachten heb je deze tool ook al gebruikt, In deze tutorial nogmaals een uitleg over belangrijke tool. 

De Quick selection tool maakt het mogelijk om heel snel lastige selecties te maken in afbeeldingen. In deze tutorial maak je een selectie van de achtergrond en verwijder je deze vervolgens. Zoek een foto op die hiervoor geschikt is en volg de stappen in de tutorial. Dit werkt alleen als de gekozen foto scherp, groot en goed belicht is. Het eindresultaat zet je in je blog.

Let op: Je mag de Green Screen gebruiken voor deze opdracht, maar zorg wel dat de achtergrond zo egaal mogelijk is om een mooi resultaat te krijgen. Tips om dat te doen vind je hier.





Tutorial 2: Healing brush

De healing brush is een veel gebruikt middel om afbeeldingen een opknapbeurt te geven. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van afval in een natuurfoto. Of aan het verwijderen van puistjes op het gezicht van een model. Met de healing brush is dit allemaal mogelijk. Volg de tutorial en pas de healing brush zelf toe. Plaats het resultaat in je blog.




Tutorial 3: Pen tool

Met de Pen tool is het mogelijk om alles uit een afbeelding te knippen. De Pen tool is hiervoor de meest precieze methode voor elementen met “harde randen”. Deze tutorial leert je om te gaan met de pen tool. Doe met de tutorial mee, knip je eigen afbeelding en zet deze in je blog.




Tutorial 4: Laag maskers

Met laag maskers (layer masks) is het mogelijk om bewerkingen te maken zonder dat deze de foto aantasten. Ook kan het ervoor zorgen dat bewerkingen alleen in geselecteerde gebieden mag plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan een auto die je groen wilt maken in plaats van de huidige kleur. Volg de tutorial en werk deze zelf ook uit. Zet het eindresultaat vervolgens in je blog.



Tutorial 5: Clipping maskers

Met een clipping mask is het mogelijk om aanpassingen te maken in selecties van andere lagen. Bijvoorbeeld wanneer je een auto hebt uitgeknipt en vervolgens in een andere afbeelding geplakt hebt. Alleen de auto moet een andere kleur krijgen, de omgeving niet. Dit kan je realiseren met een clipping mask. Het voordeel hiervan is dat je de originele foto niet aanpast waardoor je de bewerking altijd weer terug kan draaien! Volg de tutorial en creëer zelf een voorbeeld met een clipping mask. Plaats deze in je blog.

Het grote verschil met laag maskers is dat laag maskers toegepast worden op één laag. Clipping masks kun je koppelen (clippen) aan meerdere lagen.