Excel: Les 2

Herhalen en opmaken





Wat leer je?

Omdat Excel voor de meeste van jullie een nieuw programma is gaan we in deze les beginnen met het herhalen van de vorige les. Dat doe je in Hoofdstuk 3. In Hoofdstuk 4 ga je leren hoe je cellen, rijen en kolommen in Excel kunt opmaken, zodat het er wat overzichtelijker uit ziet.


De opdracht


Stap 1

Ga naar de digitale leeromgeving van DIGIT (de link staat onderaan op deze pagina bij Bronnen) en maak van het onderdeel Basiskennis ICT Office - Excel 2019, de volgende hoofdstukken:

Hoofdstuk 3: Eindoefeningen H1 en H2

èn

Hoofdstuk 4: Opmaken


Stap 2

Wanneer je klaar bent maak je een screenshot van het resultatenoverzicht van beide hoofdstukken. Deze screenshots verwerk je in een blog in je portfolio. Daarbij beantwoord je ook altijd de vragen (en de hulpvragen) om je leerproces te beschrijven.


Stap 3 (voor extra punt)

Heb je nog tijd over dan kun je een extra punt verdienen door ook de Extra opdrachten H4 te maken. Per opdracht kun je 1 extra punt verdienen. Verwerk de screenshots van de resultaten in je blog om het extra punt te krijgen. Beschrijf even kort bij de screenshot om welke opdracht het gaat.


Bronnen

  • Klik hier om naar de digitale leeromgeving van DIGIT te gaan