Lasersnijder met Laserworks



Let op: Voor Laserworks heb je één van de schoollaptops nodig met nummer: 32 t/m 36
Tip: Je mag het programma Laserworks ook zelf downloaden en installeren op je eigen computer. Klik hier om het programma te downloaden.

Met de lasersnijder kan je snijden door en graveren in vele soorten materialen zoals hout, steen, kunststof, glas, textiel, karton, papier en leer.

Om de lasersnijder te gebruiken kun je met behulp van een tekenprogramma zoals Illustrator, Sketchup of Tinkercad een ontwerp maken. Vanuit dat tekenprogramma download of exporteer je vervolgens je ontwerp naar het .DXF bestandsformaat  en dan importeer je dit DXF Bestand in het programma Laserworks waarmee je de lasersnijder gaat instellen. Hoe dat moet lees je in het stappenplan hieronder.


Het is belangrijk dat je stap voor stap de instructies volgt en voordat je begint samen met de docent controleert of alles goed staat ingesteld.


Als je nog geen ontwerp hebt gemaakt dan kun je dat ook direct doen in het programma LaserWorks. Uitleg hoe dat werkt vind je hier.

Stappenplan lasersnijden

In onderstaande video's wordt uitgelegd hoe je een ontwerp moet inladen naar de Lasersnijder.

  1. De eerste video laat zien hoe je het ontwerp moet importeren naar Laserwork en hoe je het ontwerp moet klaarmaken voor de Lasersnijder.
  2. De tweede video laat zien hoe je het bestand vanuit LaserWork kunt koppelen naar de Lasersnijder.


Extra verdieping: In Laserworks kun je jouw ontwerp nog verfijnen en aanpassen. Wil je bijvoorbeeld een afbeelding toevoegen in je ontwerp en deze ook laten graveren, dan kan dat ook. Hoe dat moet en welke instellingen je daarvoor moet gebruiken lees en zie je hier.






Lasersnijder instellingen