Photoshop S1

Pixels en lagen





Wat leer je?

In deze eerste opdracht leer je wat een digitale afbeelding is en hoe deze uit pixels bestaan. Daarna gaan we een kleine start maken met Photoshop en laten we zien hoe lagen werken en welke selectietools er zijn.


Let op: Photoshop open je via het startmenu op een schoollaptop. Je kan zowel de Engelse als de Nederlandse versie van Photoshop gebruiken. Voor deze eerste basisopdrachten gebruiken we de Nederlandse versie. Kies dus Adobe Photoshop NL

De opdracht

Stap 1

Kijk eerst deze informatievideo over welke soorten afbeeldingsbestanden er zijn en hoe je afbeeldingen kan openen, opslaan en exporteren in Photoshop.

Je hoeft hierbij nog niks te doen, maar probeer goed te begrijpen hoe je straks je projecten moet gaan opslaan in de OneDrive.


Let op: Photoshop slaat niet vanzelf op. Doe dit altijd zelf via Bestand-Opslaan als. Sla altijd op in de Documenten map van je OneDrive.


Stap 2

Kijk en doe mee met de instructievideo onder bronnen. In deze video wordt verteld hoe een digitale afbeelding in elkaar zit en hoe lagen en selecties werken in Photoshop. 

Let op: De meneer in het filmpje legt uit hoe bestanden opgeslagen moeten worden. Wij doen dat ALTIJD in OneDrive (dus niet in Dropbox). Ook wordt er in het filmpje verwezen naar de website ecdi.nl. Voor ITMD kun je alle bestanden op deze pagina vinden onder bronnen!


Beoordelingscriteria

  • Je hebt het Lego poppetje als ook de kleuren bollen gekopieerd en geplakt in je ontwerp
  • Je hebt minimaal 5 lagen gebruikt en de lagen een logische naam gegeven
  • Je hebt de vrije transformatie tool gebruikt om het Lego poppetje te verkleinen en hebt daarbij de SHIFT toets gebruikt (Weet je ook waarom?)
  • Alle afbeeldingen zijn verwerkt in aparte lagen
  • In je screenshot zijn de lagen en het ontwerp te zien


Voeg als resultaat voor deze opdracht een screenshot toe van jouw ontwerp. Zorg dat je voldoet aan de beoordelingscriteria.

Bronnen

  • Klik hier om de gekleurde bollen afbeelding te downloaden.
  • Klik hier om het Lego mannetje te downloaden.
  • Bekijk deze informatievideo, waarin uitgelegd wordt hoe je afbeeldingen kan openen, opslaan en exporteren en welke afbeeldingssoorten er zijn.
  • Bekijk en doe met onderstaande instructievideo.