Scratch


Projecten delen

Om je gemaakte projecten te kunnen delen, moet je je e-mailadres hebben bevestigd. Hieronder staat beschreven hoe dat moet.


Stap 1: Zorg dat je een account aan hebt gemaakt met een geldig e-mailadres (je school-email).


Stap 2: Ga naar je mailbox om te controleren of je een email hebt ontvangen van Scratch. Als dat zo is ga dan door naar stap                 4. Zo niet, ga dan naar stap 3.


Stap 3: Heb je geen email van Scratch ontvangen, dan moet je de bevestigingsmail nogmaals aanvragen. Om de bevestigingsemail nogmaals te laten versturen ga je naar je accountinstellingen. Dit doe je door rechtsboven op je naam te klikken en in het menuutje te kiezen voor "accountinstellingen". Klik daarna op het tabblad "E-mail".

Je krijgt dan dit venster te zien:

Klik achter de regel "Kun je de bevestigingsmail niet vinden? Controleer dan de spamfolder" op de knop "Opnieuw". De bevestigingse-mail zal dan opnieuw worden verstuurd.


Stap 4: Ga nu naar je e-mail inbox (let op dat je de mailbox gebruikt van de mail waarmee je je Scratch account hebt aangemaakt) en zoek naar de mail met het onderwerp "Please confirm the email address for <naam> on Scratch!". Open die mail.


Je ziet nu de volgende mail:



Klik op de blauwe link onder de oranje knop (de oranje knop werkt namelijk soms niet).


Stap 5: Je hebt nu je e-mailadres bevestigd en als het goed is zou je nu je projecten moeten kunnen delen. Bovenin het projectvenster zou nu een oranje knop zichtbaar moeten zijn met de tekst "Delen".



Als je klaar bent met je project dan klik je dus op de knop "Delen" om het project te delen. Wanneer je daarna de link (internetadres) naar het project toevoegt in je blog kan ook de docent je projecten zien en testen.