Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Cool  |  Printportaal       
Peellandcollege reunie 2014
Cambridge English for Schools
Keuzegids
Keuzegids Topschool VWO
Peellandcollege - Nieuws

FIJNE ZOMERVAKANTIE!

Geplaatst op 9 juli 2019
 

De leerlingen van onze instelling hebben zomervakantie. Ook onze medewerkers genieten van hun welverdiende rust. Onze deelscholen zijn niet bereikbaar van woensdag 10 juli tot en met dinsdag 13 augustus 2019. Tijdens de zomervakantie is ook Magister voor ouders en leerlingen gesloten. Klik hier voor noodgevallen. Voor alle andere zaken staan wij u na de zomervakantie graag te woord.
Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe!


HUB VAN DOORNEPRIJS 2019 UITGEREIKT!

Geplaatst op 4 juli 2019
 
Op maandag 1 juli en dinsdag 2 juli 2019 hebben alle geslaagden op Havo en Vwo hun diploma in ontvangst mogen nemen. Tijdens deze feestelijke avonden werden ook de genomineerden voor de Hub van Doorneprijs 2019 in het zonnetje gezet. Leerlingen die tijdens hun schoolloopbaan, naast goede schoolprestaties, een bijzondere prestatie hebben neergezet komen voor nominatie in aanmerking. 
Lees verder

TWEEDE BIJ OMO-PROFIELWERKSTUKPRIJS

Geplaatst op 25 juni 2019
 

Hao-En Justin Kaag en Freek van Teeffelen (5h) zijn tweede geworden bij de OMO-profielwerkstukprijs. Ze zijn begeleid en genomineerd door hun muziekdocente Lineke Theeuwes. Ze waren al eerder genomineerd voor de prijs en hoorden vrijdag 21 juni hun definitieve positie. Naast de eer was aan de tweede prijs een geldbedrag van 600 euro verbonden. In hun profielwerkstuk zijn Hao-En en Freek op onderzoek gegaan naar het antwoord op de vraag: Wanneer is iets goede filmmuziek? Op basis van theoretisch onderzoek, waarbij ze verschillende films en filmmuziek analyseerden, hebben ze vervolgens ook zelf passende filmmuziek gemaakt bij filmbeelden.

Lees verder

GESLAAGD!

Geplaatst op 13 juni 2019
 

Hoera! De vlag mag uit! Klik hier voor de namen van alle geslaagden 1e en 2e tijdvak. Van harte proficiat allemaal!


EXCURSIE KLAS 2 GYMNASIUM NAAR XANTEN

Geplaatst op 12 juni 2019
 
De tweedeklassers brachten op 6 juni een bezoek aan Xanten in Duitsland. Eerst kregen ze een rondleiding in het museum over de Romeinen. Daarna werd er gewandeld naar het middeleeuwse centrum waar de Dom werd bezocht. Terug in het archeologisch park konden de leerlingen het Romeinse Xanten in groepjes ontdekken aan de hand van verschillende vragen. Tenslotte mochten ze hun eigen wastafeltjes en stilus maken, het schrijfgerei bij uitstek voor de Romeinen. Het was een leerzame dag voor alle deelnemers!


VELDWERKDAG BIOLOGIE KLAS 4

Geplaatst op 5 juni 2019
 

Op 4 juni 2019 zijn alle leerlingen van 4H en 4VWO met biologie in hun pakket in het veld aan het werk geweest. De leerlingen zijn verspreid over twee natuurgebieden in de buurt: 4 VWO begaf zich naar de Deurnese Peel, terwijl 4H zich ophield in de Mariapeel. De leerlingen zijn aan de slag gegaan met een Eco -Toets. Dit is het best te vergelijken met een proefwerk, maar dan in het veld. Om antwoorden te vinden dienden de leerlingen veldwerk te verrichten. Het was een nuttige dag: de leerlingen hebben zich goed en actief gedragen. Het uitblijven van de onweersbuien heeft  zeker ook geholpen!


EXCURSIE AARDRIJKSKUNDE KLAS 5 VWO

Geplaatst op 3 juni 2019
 

Woensdag 29 mei ging een groep 5-vwo'ers voor het vak aardrijkskunde op excursie naar Venlo. Eerst werd  de containerterminal en haven van overslagbedrijf ECT bezocht. Daarna werden ze uitgebreid voorgelicht op Brighlands Greenport over innovaties in de landbouw en gebiedsontwikkeling.


4 HAVO/VWO OP BEZOEK BIJ GEVANGENIS PI TER PEEL

Geplaatst op 16 mei 2019
 
Op woensdag 15 mei jl. hebben 30 leerlingen uit 4 Havo/Vwo in het kader van de lessen maatschappijleer een bezoek gebracht aan vrouwengevangenis PI Ter Peel. Na een uitleg over het Nederlandse gevangeniswezen kregen ze een indrukwekkende rondleiding door het complex. De leerlingen konden onder andere een kijkje nemen in de (isoleer)cellen, de bezoekruimtes, de bibliotheek en zelfs ‘de bezoekruimte zonder toezicht’.


EXCURSIE KLAS 1 OVERLOON

Geplaatst op 16 mei 2019
 
Op dinsdag 14 mei zijn alle leerlingen van klas 1 naar het ZooParc in Overloon geweest voor een excursie. Leerlingen kregen een rondwandeling onder begeleiding van een gids en mochten de dieren voeren. Daarnaast zijn de leerlingen in groepen met een expeditie (opdrachten) aan de slag gegaan. Het was een leerzame en leuke dag. 


DEELNAME BRUGKLASSERS AAN DODENHERDENKING

Geplaatst op 6 mei 2019
 
Loïs en Mees uit leerjaar 1 hebben meegedaan aan de dodenherdenking in Deurne. Zij hebben op 4 mei hun gedichten voorgelezen tijdens een mooie viering in de Willibrorduskerk.
Lees verder

Alle berichten weergeven