Magister  |  Webmail  |  Office 365  |  Google G Suite  |  Cool  |  Printportaal       
De Sprong - Nieuws

FIJNE ZOMERVAKANTIE!

Geplaatst op 9 juli 2019
 

De leerlingen van onze instelling hebben zomervakantie. Ook onze medewerkers genieten van hun welverdiende rust. Onze deelscholen zijn niet bereikbaar van woensdag 10 juli tot en met dinsdag 13 augustus 2019. Tijdens de zomervakantie is ook Magister voor ouders en leerlingen gesloten. Klik hier voor noodgevallen. Voor alle andere zaken staan wij u na de zomervakantie graag te woord.
Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe!


Geplaatst op 28 juni 2019
 
Op De Sprong gaan 18 leerlingen de school verlaten met een mooi getuigschrift op zak! Wat een mooie prestatie. Van harte proficiat allemaal. Klik hier voor de namen van alle schoolverlaters.

HUB VAN DOORNEPRIJS 2019 UITGEREIKT!

Geplaatst op 27 juni 2019
 
Op dinsdag 25 juni 2019 is er op De Sprong afscheid genomen van alle schoolverlaters. Tijdens deze feestelijke middag werden ook de genomineerden van de Hub van Doorneprijs 2019 in het zonnetje gezet. Leerlingen die tijdens hun schoolloopbaan, naast goede schoolprestaties, een bijzondere prestatie hebben neergezet komen voor nominatie in aanmerking. Genomineerd waren: Rowena van Haaren, Nathalie van der Putten en Thijs Weerts. Rowena van Haaren is uitgeroepen als winnaar van de Hub van Doorneprijs 2019 op De Sprong. Van harte proficiat!
Lees verder

SPORTDAG

Geplaatst op 21 juni 2019
 

Woensdag 5 juni 2019 stond de jaarlijkse sportdag van De Sprong op het programma. De leerlingen hebben zich lekker in het zweet gewerkt en hebben zich goed vermaakt. Het was een geslaagde dag! Klik op lees verder voor een sfeerimpressie.

Lees verder

PROLYMPICS 2019

Geplaatst op 20 juni 2019
 
Donderdag 6 juni 2019 stond de zomer-editie van de PrOlympics op het programma. Op het zonovergoten sportpark de Vijfkamp te Eindhoven hebben de leerlingen van De Sprong meegedaan aan o.a. voetbal, hockey, zwemmen, free-runnen, beachvolleybal en tennis. Alle leerlingen ontvingen van ‘Stichting Samen Sportief’ een deelnamecertificaat en tevens een officiële slackline voor eigen gebruik tijdens beweegmomenten op De Sprong. Het was een geslaagde dag!

EXCURSIE BINNENHOF

Geplaatst op 19 juni 2019
 

Op maandag 3 juni 2019 zijn we met klas 4 naar het Binnenhof in Den Haag op bezoek geweest. We werden luxe opgehaald met de bus, al was het wel een reis van 2 uur voordat we er waren. MAAR…  het was zeker de moeite waard. Bij aankomst werden we ontvangen door Menno van Prodemos (huis voor democratie en rechtsstaat) die ons meenam in de wereld van de politiek. Wie is de baas in Nederland? Is dat de politie? Is dat Minister President Rutte? Of zijn wij dat als kiezer? We maakten samen in groepen 4 nieuwe politieke partijen met onze eigen standpunten. Dat resulteerde in 4 partijen : De vriendelijk partij, de Politieke Geld Vereniging (PGV), De partij voor de toekomst, en de jong en oud partij.

Lees verder

VISLES

Geplaatst op 7 juni 2019
 

Maandag 3 juni 2019 kregen leerlingen van leerjaar 1 en 2 van De Sprong visles in Deurne.Eerst kregen ze uitleg van de vismeester van  ‘Sportvisserij Limburg'. Daarna  gingen ze samen met de viscoaches, enthousiaste leden van ‘HSV De Peel’, uit Deurne aan de slag bij de Peellandvijver. Er werden veel vissen gevangen, voornamelijk rietvoorn en brasem. Een mooie, gezellige en leerrijke dag voor iedereen.


 


CULTUURDAG

Geplaatst op 27 mei 2019
 
Op 21 mei jl. had De Sprong de cultuurdag met als thema ‘Dare to Dance’. Leerlingen werden aangemoedigd om zich uit te leven in  hip-hop, breakdance, streetjazz en modern dance. Daarnaast was er een sportieve uitdaging met boksen, freerunning of samenwerken bij Expeditie Robinson. Met dank aan het enthousiasme van de instructeurs heeft menigeen zichzelf overtroffen en was het een uitdagende en gezellige ochtend.


ATB CLINIC

Geplaatst op 10 mei 2019
 
Leerlingen van De Sprong hebben de afgelopen weken een ATB clinic gehad van Stefan Kluytmans en Sjoerd van de Mortel van MTB Bikefun. Ze hebben de leerlingen de basisprincipes bijgebracht van het ATB fietsen. Het was een mooie ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. 

Op de foto staan de deelnemende leerlingen en de begeleiders na afloop van de laatste clinic, aan het einde van de rit, met een welverdiende pauze.


GOUDEN SCHOOLKANTINE SCHAAL 2019

Geplaatst op 18 april 2019
 
Ook dit jaar heeft De Sprong weer een gouden Schoolkantine Schaal mogen ontvangen van het Voedingscentrum. Al vanaf 2011 is de kantine van De Sprong honderd procent gezond. De gerechten worden vaak gemaakt van producten die de leerlingen zelf kweken in de schooltuin. Om dit te vieren hebben alle leerlingen een lekkere smoothie met aardbeien uit eigen tuin gekregen.

Alle berichten weergeven